Ferie i Norge | Reisetips fra norske reiseblogger

Her får du over 60 reisetips til opplevelser og turer i Norge fra 20 norske reiseblogger samlet på ett sted!

I år skal jeg ha sommerferie i Norge, og jeg gleder meg til opplevelser fra Lindesnes i sør og hele veien til Nordkapp. Jeg brukte forrige helg til å sjekke reisetips i Norge hos andre norske reiseblogger. Der var det så mange fine tips, så jeg tenkte jeg like godt skulle dele noen gode tips med deg! Det ble ikke bare noen få – men over 60 reisetips fra 20 norske reiseblogger samlet på ett sted.  

Alle bilder i artikkelen er tatt av meg med mindre annet er oppgitt. 

Her følger reisetips fra 20 norske reiseblogger – pluss noen fra Reisehjerte. Dette er ikke en fullstendig liste over norske reiseblogger, men et utvalg der jeg fant inspirerende artikler med reisetips til opplevelser og turer i  Norge.

Reisetips fra norske reiseblogger – først noen tips fra Reisehjerte

Etter at jeg begynte å kjøre motorsykkel blir det stadig korte og lange turer her i Norge. Det blir også mye norgestips her på Reisehjerte reiseblogg fremover. For noen uker siden kjørte jeg den nasjonale turistveien over Valdresflya, og det er en av mine favoritturer. 

Om du ikke er bitt av campingfeberen enda, så kan du lese hvordan min første natt i hengekøye ved Fagervann i Oslo var. Jeg stortrivdes hengende mellom to trær i skogen, og det blir flere hengekøyeturer fremover. Om du skal til Oslo i sommer kan du også sjekke ut fem fine uteserveringer i Oslo og fem fine badeplasser i Oslo

Oslo har mye å by på, og Vippa er en av mine favoritter i byen på en solskinnsdag. 

GlobetrotterElisa

Elisabeth fra GlobetrotterElisa skriver om aktive reiser. Det inkluderer vandreturer, sykling og ski som ligger nærmest hjertet, men alt annet som holder henne i aktivitet er også bra. I tillegg til å være på tur, arrangerer hun også aktive turer til Balkan gjennom reiseselskapet Vandring på Balkan. 

Elisabeth tipser om tur til Bitihorn, selveste inngangsporten til Jotunheimen. Hunskriver at hvis du er i området og vil ha en litt kortere tur enn Besseggen – eller en tur i tillegg, så er Bitihorn en perfekt liten tur der du også får fin utsikt. 

Hun tipser også om en natt i tretopphyttene en drøy times kjøretur utenfor Oslo. Her kan du lese om hennes 17. Mai-feiring i tretoppene. Om man først er i nærheten av Oslo, kan man også besøke den eneste kysthytta til Den Norske Turistforeningen (DNT), den ligger nemlig på Langøya i Oslofjorden. Det er en kort båttur fra Aker Brygge, og det er utrolig flott på øyene i Oslofjorden på sommeren!

Bildet under er tatt på Gressholmen i Oslofjorden.

Hamacareise

Ingeborg fra Hamacareiser kombinerer sine to største lidenskaper gjennom bloggen, nemlig reising og forografering. Hun deler oppdagelser og inspirerende bilder på bloggen sin, og her finner du reisetips fra alle verdenshjørner. 

Ingeborg tipser om guidet byvandring i Rørøs blant de gamle trehusene der noen av dem ble bygget helt tilbake på 1700-tallet. Om du er i Lofoten, mener hun at omveien nedom Henningsvær absolutt er verdt turen, og skriver om verdens beste kanelsnurrer og midnattssol i Henningsvær

Bildene i artikkelen der Ingeborg tipser om de aller beste utsiktene i Norge gir absolutt reiselyst!

Utsikten over hjembyen min Ålesund sett fra Fjellstua er en av Norges beste utsikter mener Ingeborg – og jeg er helt enig. 

Reiselykke

Mette fra Reiselykke deler reiseskildringer, foto og tips fra sine reiser, først og fremst med tanke på å inspirere til å reise og se mer av verden. Hun gir også ut reisebøker i e-bokformat. 

Hun har nylig reist i nord-Norge, og tipser om Sommarøy – der tida står stille. Det har vært mye diskusjoner rundt kampanjen om den første tidløse øya i Norge, men uansett hva man mener om den så er det ingen tvil om at Sommarøy er et flott sted å besøke!

Mette tipser om ti fine stopp langs veien over Haukli når du kjører E134 over fjellet. Hun tipser også om å sykle Rallarvegen.

Om du ikke har lyst til å sykle er også togturen som går langs Rallarvegen en opplevelse. Jeg tok selv turen til Bergen med tog i våres, og bildet under er fra den turen. 

Det vonde liv

Gjermund fra Det vonde liv er tidligere reiselivsjournalist, og deler innblikk i folks hverdagsliv der han reiser, og vil vise folk at reiseing er mer enn sol, strand og serverdigheter. Han deler også reisetips og betraktninger fra turene sine. 

Gjermund tipser om guidet øltur i Oslo, der du får innblikk i Oslos ølhistorie og tips til noen av byens beste puber og ølbarer. 

Togreiser er i vinden, og han tipser også om saktegående lykke på Setesdalsbanen, der du kan reise med smalsporet museumsjernbane som går på den 8 kilometer lange, ville og naturskjønne strekningen mellom Grovane og Røyknes stasjoner i Vennesla kommune. Om det ikke er togtur som frister en fin sommerdag, kanskje du lar deg friste av sydenfølelse på Villa Malla i Hurum

Renates Reiser

Renate fra Renates Reiser har besøkt over 100 land, og skriver om reiseopplevelser fra hele verden. Hun velger gjerne reisemål litt utenom det vanlige, og hun reiser ofte alene. Renate har også skrevet bok om å reise alene.

Renate er fra Bødo, og skriver at området rundt Bodø kryr av vakre fjellformasjoner og høye topper  og mener at du ikke trenger å hoppe på ferga til Lofoten med en gang du ankommer byen. Her kan du lese hennes 21 tips til fjellturer rundt Bodø

Jeg gleder meg virkelig til jeg skal oppleve Helgelandslysten i sommer, og på reisebloggen til Renate fant jeg fine tips til opplevelser langs Helgelandskysten. Jeg skal videre til Lofoten også, og Renate deler tips om sju strender i Lofoten. Det ser utrolig flott ut, men jeg vet at jeg ikke kan forvente det jeg regner som okey badetemperaturer!

Reisehjerte reiseblogg har også skrevet flere artikler om å reise alene basert på egne erfaringer. Om du drømmer om å reise alene på tur, men syns det er litt skummelt – kanskje du kan prøve deg på en norgesferie alene i første omgang?

Sekk og sandaler

Hanne Marit skriver reisebloggen Sekk og sandaler for å spre reiseglede og inspirasjon. Hun er opptatt av mennesker, kultur, tradisjoner og historie og er opptatt av det autentiske, og å prøve å forstå stedene hun besøker.

Hanna Marit tipser om tretopptur i Veggefjell i Horten, der du kan bo åtte meter over bakken. Dersom du trenger mer pleie enn ro, tipser hun om velvære og egenpleie på Farris bad. Eller så kan du ta en tur til det ærverdige og historiske Dalen hotell for kulinariske opplevelser og turer i området rundt. 

Jeg kan også anbefale en tur til en flott tretopphytte! I fjor besøkte jeg Fosstopp – den aller første tretopphytta i Hedalen. Jeg var på vintertur, og har skikkelig lyst til å ta turen dit igjen på sommeren. 

Togbloggen langs linjene

Sigrid skriver om togreiser over hele verden, og er genuint opptatt av å hjelpe flere til å finne ut av hvordan man kan nå destinasjoner med tog i stedet for å fly. Hun har nylig også gitt ut en reiseguide i e-bokformat om å reise med tog

Sigrid tipser om at Europas vakreste togtur er norsk, og forteller om sine opplevelser på Raumabanen. Hun forteller deg også hvordan du kan reise med tog fra Oslo S til Kiruna, Narvik og Bodø. Man trenger nemlig ikke å fly for opplevelser i nord – man kan kombinere det med timesvis med opplevelser mens man er underveis. 

Togbloggen har mye erfaringer med togturer i mange land, og skriver at vi  gjerne kan drømme om vakre togreiser verden over – men at vi faktisk har en av verdens beste togreiser nære oss – nemlig Bergensbanen. 

I all verden 

Kjersti skriver reisebloggen I all verden, og reiser egentlig hvor som helst – men aller helst til steder med spennende natur og dyreliv. Hun har mer fokus på opplevelsene underveis enn antall land, men har besøkt nesten 100 land. 

Kjersti tipser om å ta en tur gjennom Torghatten, som ligger på Helgelandskysten. Hun skriver at hullet er stort som en katedral – 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt. Videre tipser hun om hvordan du kan få den populære Preikestolen helt for deg selv. Det gjorde de ved å ta en natt på fjellet. Om du skal gjøre det samme, husk å sjekke værmeldingen og vær godt forberedt på både kulde og dårlig vær!

Hun tipser også om Nordkapp. Hun skriver at det er som oftest mye tåke og overskyet vær på Nordkapp, men hvis man er litt heldig kan også midnattsolen titte frem. Selv var jeg heldig med været da jeg var der nå i juli. Det var nesten litt magisk å stå der oppe og se ned på tåken som kom rullende inn over havet rundt midnatt, skriver hun. 

Selv planlegger jeg å være framme på Nordkapp i starten av august. Sist jeg var der reiste jeg med Hurtigruta og tok en dagsutflukt fra Honningsvåg – da var det skikkelig vindfullt og overskya. 

Tenk koffert

Hedda fra Tenk koffert deler personlige skildringer, lange reportasjer og raske tips både fra Norge og resten av verden. Hun deler reisetipsene sine både som frilansjournalist og på bloggen. 

Hedda tipser om koselig helgetur til Levanger, der man blant annet kan smake på Munkebyosten og gå deler av (eller hele) den kjente pilegrimsruten St. Olavsleden. Hun deler også tips til hvordan du kan ta en litt luksuriøs storbyweekend i Oslo. Og så forteller hun at på kunstnerhotellet Nutheim Gjestegiveri i Telemark kan du både spise gode vafler og ta malerkurs her – i tillegg til sjarmerende overnatting. 

Urbania magasin

Camilla skriver bloggmagasinet Urbania magasin, der du finner reisetips til både Norge og andre deler av verden. Hun deler tips om mat og vin, reise og Oslo.

Camilla tipser om miniferie på Engø gård på Tjøme, der kortreist og hjemmelaget mat er i fokus. Hvis du skal på storbytur til oslo deler hun ti favorittsteder å spise lunsj i Oslo, og her er det mye som frister! 

Hun deler også en miniguide til Bergen, og her fant jeg tips jeg ikke har testet på noen av mine turer – kanskje neste gang? 

Jeg var selv flere turer til Bergen i vår for å jobbe med prosjekteksamen med medstudenter, og et av høydepunktene var en knallfin kveld på Fløien og supergod vegetarburger på Bjerck restaurant. 

Reiseperler

Jeanette er utdannet innen reiseliv og har reist siden hun var liten, og deler reiseerfaringer og hotellopplevelser på reisebloggen sin. 

Jeanette tipser om sine ferieperler i Vestfold, der hun lover både naturskjønne omgivelser, unik skjærgård, fine strender og svaberg. I Gudbrandsdalen forteller hun om to driftige damer som driver Øyens hjemmebakeri, som baker etter bestemors oppskrifter – og her får du både flatbrdød og lefser lagd på tradisjonelt vis. Om vi beveger oss videre til Vågå tipser hun om å stikke innom den stilfulle restauranten Andre Etasje

Urbant og landelig

Mette fra Urbant og landelig deler bilder og gode historier om reiser hun gjør urbant og landlig, høyt og lavt, både i inn- og utland.

Mette tipser om overnatting på Lindesnes Fyr. Hun lover at du kan  forvente deg panoramautsiktutsikt, spennende historie og en ferie som garantert skiller seg ut. Hun forteller også om da hun var på kunstsafari i sin egen hjemby Fredrikstad.

Hun tipser også om en tur til Støtvig Hotel, med overnatting i Hampton-stil og med utsikt mot evigheten. Jeg var selv på en venninnetur til Støtvig for noen måneder siden, og stemmer i med Mette: dette er en fin opplevelse! Og så er det utorlig fint å gå tur langs fjæra og stranda.

Alltid reiseklar

Ann-Mari fra Alltid reiseklar skriver om alt fra natur og storby til mat og vin. 

Hun anbefaler deg å droppe hovedveien gjennom Gudbrandsdalen, og tipser om sju matstopp langs Gubrandsdalsvegen. Denne veien tar litt lenger tid – men er rik på opplevelser.

I nord-Norge tipser hun om høy kosefaktor på Henningsvær lysstøperi, i fiskeværet som huser rundt 500 innbyggere. Hun tipser også om tur i Varanger, og deler 29 bilder som viser hvorfor du skal besøke Varanger i Øst-Finnmark.

Sistnevnte gleder jeg meg skikkelig til å kjøre på motorsykkel i sommer!

Glimt av verden

Marianne fra Glimt av verden skriver om turer fra hele verden. Reiselysten hennes ble virkelig vekket når hun var i Kenya. Nettopp Kenya var også mitt første møte med det eksotiske Afrika for mange år siden. 

Marianne deler tips om hengekøyetur ved Ulfsbakktjønn i Larvik – og selv suger jeg til meg hengekøyetips om dagen, etter jeg har fått skikkelig dilla på å henge selv. Om du vil ha en kortreist tur fra Oslo, tipser hun om tur rundt Nøklevann. Veien rundt Nøklevann er en godt tilrettelagt grusvei, og er dermed lett tilgjengelig for alle. 

Om du er klar for en vandretur forteller hun også om gåtur fra Lifjellstua i Telemark til Øysteinnatten. Hun tok turen i fargerikt høstlandskap – men dette er nok en fin tur både vår og sommer også. 

Et av de vakreste høstlandskapene jeg har opplevd er Valdresflya i august. 

Landskap i høstfarger

Linns reiser

Linn fra Linns reiser er spesielt opptatt av kultur, tenkemåte og levesett når hun reiser, og er også freelance reisejournalist. 

Linn deler reisetips om hvordan du kan dra på norgesferie med hund, og deler sine erfaringer om hvordan du og din firbente venn en god ferie sammen. Om du er glad i sjøen, kanskje du finner et hotell du får lyst til å besøke når hun tipser om fem unike og kystnære hotell

Jeg ble spesielt glad når jeg fant tips til seks unike opplevelser på Jæren – for det er ikke mange dagene til jeg skal kjøre den nasjonale turistveien som går langs Jæren. 

The Travel Inspector

Odd-Roar skriver reiseblogg med både praktiske og inspirerende reisetips. Han jobber som reiselivsjournalist, og ga ut boka “Den beste reisehåndboka” i 2018. 

Tanken på å sykle opp den bratte og svingete Trollstigen kan gjøre de fleste svett, men Odd-Roar tipser om hvordan du kan du el-sykle Trollstigen til topps med ren glede. Han lokker også med at han vet om en skjult perle, og henviser til Nordre Flatmark gård. Han skriver at dette er ikke for dem som søker luksus, men for dem som søker god stemning. 

Odd-Roar tipser også om å bli bedre kjent med en mørk del av norsk historie på Steilneset på Vardøya utenfor Vardø, et minnesmerke for ofrene som ble tiltalt for å ha utført hekserier og trolldom i Finnmark. 

Let´s Get Lost

Janicke deler reisetips fra både Norge og resten av verden, og du finner tips til både opplevelser og steder å besøke. 

Janicke tipser om å oppleve matbyen Bergen, og forteller at i 2015 ble Bergen og bergensregionen akseptert som medlem i Unesco sitt nettverk for kreative byer og ble dermed en av 18 internasjonale byer verden over som skal samarbeide om tilrettelegging for mat, kreativitet og gastronomi. Hun skriver at Fanaosten ble kåret til verdens beste ost i 2018, og den lages på Breivik gård, og ligger på Krokeide utenfor Bergen. Hun tipser også om fantastisk fjordutsikt over Aurlandsfjorden fra Stegastein

Desirée travels

Desirée sprer reiseglede fra hele verden. Hun deler historier og erfaringer fra sine reiser – og tips og inspirasjon til dine reiser.

Desirée tipser om Beitostølen. Mange forbinder nok stedet med vinter og ski – men hun mener det absolutt har mer å by på. Hun forteller også om opplevelser i Gålå, med både gåturer, utsiktstårn og god mat. Hoved-eventet på turen var Peer Gynt-stykket spilt ved Gålåvannet.

Desirée tipser også om å ta en tur i Nordmarka, der du både kan oppleve et gammelt flyvrak og møte lamaer.  

Det var såvidt jeg vet GlobetrotterElisa som var første reiseblogger som skrev om flyvraket i Nordmarka – nå finner du tipset hos flere. Foto under av flyvraket: Elisabeth Eriksen, GlobetrotterElisa

Flyvrak i skogen

Bilivoka

Tora og Bjørn-André deler reisetips fra hele verden, og deler i tillegg til reisetips erfaringer om hvordan man kan reise så mye som mulig selv om man er i fulltidsjobb. 

De forteller at du trenger slett ikke reise til Afrika for å dra på safari. De tok turen til Dovre for å oppleve moskus på nært hold. De forteller også om de fascinerende 200 år gamle husene under fjellet i Jøssingfjord, som ligger under en heller og er et imponerende syn. En heller er et naturlig formet overheng i fjellet og helleren i Jøssingfjord er blant de største i landet, på hele 60 meter.

Tora og Bjørn-André tipser også om den hemmelige veien til Preikestolen dersom man vil unngå å gå i kø – men advarer om at stien er både lengre og tyngre enn den mest vanlige ruta. 

Turfamilien

Isabella og Viggo reiser med barn, og deler tips til familievennlige reiseopplevelser. 

De deler tips om tre topper med utsikt over Oslo som du må oppleve. Alle disse toppene er ganske lette å komme til og passer selvfølgelig for barn. De poengterer imidlertid at hvis du skal ha med små barn bør du bruke bæremeis eller bæresele – hit kommer du ikke med barnevogn!

De tipser også om ørkenvandring på Røros, som er lett å komme seg til, og en kjempefin liten tur for å se noe annet enn gamle bygninger og kirker når du først er i Bergstaden – og barna var veldig fornøyd med opplevelsen. For sommeropplevelser rundt Oslo tipser de om Kalvøya utenfor Sandvika, som er en av deres favorittsteder for bad og lek på sommeren. 

Fant du noen reisetips fra norske reisebloggere som fristet? Om du har noen gode tips selv så del gjerne i kommentarfeltet. 

8 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: