Test av reisesekker – Sojourn 60 og Daylite Plus fra Osprey

Det kan være en utfordring å pakke riktig når man skal ut å reise. Jeg begynner å bli ganske rutinert på hva som skal med – men jeg syns fortsatt det er vanskelig å reise med akkurat nok. Å finne den perfekte reisesekken til den type tur du skal på er også en evig jakt.

Sponset produkt

I mange år var min bestevenn på reise en tradisjonell fjellsekk jeg ikke engang husker merket på, der alt ble pakket fra toppen. Det var et strev hver eneste gang jeg skulle finne noe, og det endte med et evig kaos i tingene mine når jeg var på tur.

Nå har jeg blitt selektiv på både funksjonalitet og bære-/trillekomfort, og har et utvalg ulike sekker, trillebager, vesker og kofferter jeg velger fra. Det er slett ikke alle som blir flittig brukt… Favorittene mine er fra Osprey, som jeg nå har brukt i mange år, og som jeg er veldig fornøyd med. 

Hva slags reisesekk foretrekker jeg?

Når jeg reiser med lite bagasje foretrekker jeg  en reisesekk jeg kan bære den på ryggen, og da har jeg ikke behov for at den kan trilles i tillegg. Min favoritt er Osprey Porter 46, som også er innenfor målene for håndbagasje hos de fleste flyselskapene.

Når jeg skal ha med mer bagasje, foretrekker jeg imidlertid bagasje med hjul, slik at jeg kan kombinere med en mindre sekk til håndbagasje. Når jeg reiste til Sri Lanka, testet jeg en kombinasjon fra Osprey med Sojourn 60 og Daylite Plus.

Osrpey reisesekk - Sojourn 60 og Daylite Plus

Sojourn 60 – kombinert trillebag og sekk

Modell: Sojourn 60
Størrelse: 60 liter
Vekt: 3,87 kilo
Pris: 2900 NOK
Farger: Mørk grå, rød og grønn

Når jeg testet denne skulle jeg være på tur i fire uker i Sri Lanka. Jeg var både i høylandet (som er litt kaldt) og ved sjøen der det er varmt og fuktig. Jeg var også på flere lette hiking-turer, og hadde med kjøreutstyr til motorsykkel.

Hovedrommet på sekken er romslig. Du kan åpne hele fronten på sekken, slik at du har full oversikt over innholdet. Det er to innvendige kompresjonsstropper som holder ting på plass. Den har også to sidelommer til småting, og to nettinglommer på innsiden av lokket til ting du ønsker å finne fort.

Utenpå sekken har du en lomme på toppen til ting du vil ha lett tilgjengelig.

Etter en måned på tur med denne, er konklusjonen at det er en av de beste større trillebaggene jeg har testet. Den er stor nok til å romme alt jeg trenger for fire uker på tur (bortsett fra motorsykkelutstyr, jeg hadde med en egen bag til det). Den er ganske lik Porter 65 som jeg også liker veldig godt, men den har ikke hjul.

Sojourn 60 er god å trille, og det er fort gjort å gjøre den om til en sekk når man heller har lyst til å bære den.

Eneste bakdelen med Sojourn 60 er vekten, som er nesten fire kilo. Når jeg reiste med den, var totaltvekten 18 kilo, og da hadde jeg med meg godt med klær til ulike klima og aktiviteter. Da hadde jeg fortsatt god plass i sekken og fortsatt noen kilo å gå på.

Daylite Plus – håndbagasje og tursekk

Modell: Daylite Plus
Størrelse: 20 liter
Vekt: 0.54 kilo
Pris: 650 NOK
Farger: Sort, grå, gul, mørk lilla, rød, blå

Daylite Plus som håndbagasje

I kombinasjon med en større reisesekk syns jeg Daylite Plus fungerte fint som håndbagasje, og den oppfylte mine kriterier for håndbagasje:

  • må ha plass til PC og kamera med ektra objektiver, i tillegg til basic toalettsaker og ett skift med klær
  • god bærekomfort uansett om sekken er halvtom eller full
  • snedige ytterlommer for enkel tilgang til småting man trenger underveis

Sekken har lomme til pc i hovedrommet bak mot ryggen. Sekken har også en lomme med glidelås øverst på fronten, samt sidelommer i netting som er praktisk til drikkeflaske. Den har en åpen lomme på fronten som kan ekspanderes om man må ha med litt ekstra klær. 

Et ekstra pluss fordi Daylite Plus kan festes på Soujourn 60. 

Enda et ekstra pluss for lomme til drikkesystem – som også er perfekt til et par sandaler eller slippers så man kan skifte til lettere sko så snart man lander!

Daylite Plus som hiking/dagstursekk

Med sine 20 liter er sekken liten og hendig, men er likevel stor nok til å få med det som trengs på dagsturer. Jeg brukte den på flere turer i Sri Lanka. Jeg fikk plass til både kamera, ekstra klær, matpakke og drikke i sekken uten at den ble stappfull. Den har også et komfortabelt bæresystem, og gode sidelommer så man enkelt når drikkeflasken underveis. Om du skal på mer strabasiøse turer har den også lomme for drikkesystem.

Konklusjon

Reisesekken Sojourn 60 og  Daylite Plus syns jeg var en vinnerkombinasjon på tur! Begge sekkene er praktiske og fleksible, og stort pluss med en håndbagasjesekk som også er så god å bære på hikingturer. Det er ikke siste gang jeg bruker denne kombinasjonen på tur!

Les også

Har du din egen favoritt blant reisesekker? Eller foretrekker du koffert?

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: