Reis lettere: Test av reisesekk til håndbagasje

Reklame

Det er mange fordeler med å reise med lett håndbagasje. Jeg har funnet en reisesekk til håndbagasje som har blitt en ny favoritt: en lett reisesekk på 40 liter med håndbagasjedimensjoner som både er god å bære og enkel å pakke. Og den er spesielt tilpasset kvinner!

På noen type turer liker jeg også å ha en liten ekstrasekk, så jeg har tatt med tips om to ulike sekker som jeg har med innimellom: Sykkelsekken Raven 10 (med drikkesystem som kan tas ut) og den sammenleggbare Stuffpack 18.

Sekk på grønn plen

Kunsten å ta med bare det aller viktigste

Å velge ut kun det viktigste når man skal på tur er ikke lett! Jeg må stadig minne meg selv på fordelene når jeg ikke får plass til alt jeg vil ha med og sliter med å prioritere. Pakking burde være en enkel rutine for meg som stadig er på farten. Jeg utsetter det imidlertid ofte til i siste liten, og da ender jeg ofte med å ta med for mye. Kjenner du til problemet? “Hva om jeg skal….? Da er det jo kjekt å ha….. “. 

  • Du har mindre å dra på, og det er enkelt å håndtere bagasjen underveis
  • Om du flyr, eliminerer du risiko for at bagasjen blir borte underveis. Du slipper også å vente i kø for å sende og hente bagasjen din.
  • Du blir mer oppmerksom på hva du egentlig trenger på tur.
  • Det er lett å ha full kontroll på bagasjen underveis, og langt enklere å reise med lokal transport når du skal forflytte deg. Reiser du lett kan du til og med ta med bagasjen på sightseeing mens du venter på neste transportetappe.

En god sekk er viktig på tur

De siste årene har målet mitt vært å reise lettere og ofte bare med bare håndbagasje. For at dette skal gå smooth, er det viktig å velge riktig sekk.

Når jeg reiser med håndbagasje ønsker jeg at det skal være enkelt å ha den med, den skal være god å bære eller trille, og den skal kunne åpnes slik at jeg har full oversikt over innholdet. Jeg liker å ha en egen lomme til PC, og jeg liker en liten topplomme der man kan legge det som skal ut i sikkerhetskontrollen.

Jeg har pakket i mange ulike sekker, bagger og kofferter opp gjennom tiden jeg har reist mye, og har blitt rimelig sær på reisebagasjen min. Osprey har vært blant favorittene mine i mange år, og for et par år siden begynte jeg å teste reisesekker for Osprey. Det jeg liker aller best med deres sekker og bager er at de er så funksjonelle og har så mange fine løsninger og praktiske lommer så jeg har orden i bagasjen. En annen knall ting med Osprey er at de også utvikler sekker spesielt til kvinner og vår fysikk.

25 år med sekker tilpasset kvinner

I år feirer Osprey at de har utviklet sekker spesielt tilpasset kvinner i 25 år. Bærekomfort har mye å si uansett om vi bruker sekken daglig til jobb eller om vi bærer en tung sekk på reise eller på fjelltur. Da er det viktig at sekken sitter riktig. Ospreys sekker for kvinner er utformet med smalere skulderbredde, ergonomisk utformet sele, kortere overkroppslengde og hoftebelter tilpasset kvinnelige former. 

Osprey har et godt utvalg av sekker tilpasset kvinner, og nå har de 17 ulike serier og over 40 ulike sekker. Flere av sekkene til Osprey kommer i to størrelser. Om du er usikker på om du bør velge den minste eller den største, så kan du finne mer informasjon om valg av sekk og størrelse på Osprey´s nettsider. De har også utviklet en app som kan hjelpe meg med å velge riktig sekk som passer for deg.

Test av reisesekk til håndbagasje | Farview 40

Modell: Farview 40 
Volum: 40 liter
Vekt: 1.44 kilo
Pris: 1300 NOK
Farger: Grønn, grå

Denne har vært med meg på mange turer! Jeg har testet Farview 40 på blant annet helgetur til Gøteborg, jobbreiser til Bergen, på biltur til Sverige, på helgetur til Amsterdam og på tur til Reykjavik. Den var hakket for liten når jeg skulle på helgetur og ha med vinter- og turtøy, men til alle andre korte turer funker denne for meg.

Farview 40 har lav vekt for en sekk med god bærekomfort, og har en praktisk og stor åpning i fronten som gjør at den kan pakkes som en koffert. Den har praktiske rom til småting du enkelt vil nå tak i. I fronten er det plass til pc i en paddet lomme. Reisesekken Farview 40 passer godt både til flyreiser med håndbagasje og andre turer. Til tross for at den er god å bære, vile jeg ikke hatt med denne på en tur der jeg skulle gå langt med tung sekk – bæresystemet er ikke tilpasset hiking.

Test av liten sekk til hiking eller sykkel | Raven 10 med drikkesystem

Modell: Raven 10
Volum: 18 liter
Vekt: 0.68 kilo

Pris: 1300 NOK
Farger: Mørk grå, mørk blå

Ravn 10 er en liten sekk til sykling, spesielt uviklet for kvinner. Denne følger det også med drikkesystem til. Det kan man enkelt ta ut om man ikke trenger det. 

Jeg har hatt med denne sekken som ekstrasekk på noen turer, og også brukt den til flere dagsturer. Den fungerer godt både til dagsturer i byen eller til gåturer eller sykling. Jeg har brukt den aller mest til motorsykkelreiser når jeg vil ha med mye vann og vil ha det lett tilgjengelig når jeg stopper.  Jeg liker egentlig ikke å kjøre med sekk, men denne er så liten og lett at jeg ikke merker noe til den. Denne sekken er stor nok til at jeg får plass til både kamera, snacks og litt ekstra klær.

Sammenleggbar ekstrasekk på tur | StuffPack

Modell: StuffPack
Størrelse: 18 liter
Vekt: 0,09 kilo
Pris: 340 NOK
Farger: Grå, organge, lime, teal

Denne sammenleggbare sekken fra Osprey er genial å ha med som ekstrasekk til dagsturer eller hvis du ender opp med mer bagasje hjem enn du har plass til. Da kan du nemlig bruke denne som håndbagasje og sende den andre. Jeg har selv gått på en smell flere ganger når jeg er ute og reiser og finner noe jeg bare MÅ ha. Det skjer oftest på loppemarked.

Tips til å reise med håndbagasje

  • Dersom du reiser med fly og håndbagasje, så husk at de fleste flyselskaper har krav til både størrelse på bagasjen og vekt. Vektbegrensningen er oftest mellom 7 og 10 kilo (men jeg har aldri  opplevd at sekken min har blitt veid).
  • Husk at når du flyr så er det 100 ml grense for beholdere med alt som er flytende. Bruk små flasker som ikke lekker til shampoo, balsam og annet flytende. De siste årene har jeg kun brukt GoToob. De finnes i flere størrelser, der er enkle å fylle og vaske, og jeg har aldri opplevd at de lekker. Disse kan blant annet kjøpes på Chillout.
  • Pakk klær i komprimeringsposer eller kuber. Jeg har blitt glad i pakkekuber, for da blir det både ryddigere i sekken og klærne blir ikke krøllete (om jeg er flink til å rulle eller brette…).
  • Ta med en universalpropp og en liten pose med vaskepulver, så kan du vaske noen plagg underveis.
  • Reise i de tyngste skoene og ta på deg klærne som tar mest plass. Husk at det er lov å reise med en ekstra tykk genser over armen.

Les også

Reiser du ofte med bare håndbagasje?

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: