Afternoon Tea i Budapest

Det sies at ingenting slår en ekte Afternoon Tea i London, men de fleste storbyer har som oftest et sted som tilbyr en deilig Afternoon Tea opplevelse. I Budapest valgte jeg å nyte scones, søte fristelser og ettermiddagste på Four Seasons.

En tradisjonell engelsk ettermidagste er langt mer enn bare en kopp te. Her får du servert te sammen med lette sandwicher, ferske scones og småkaker eller annet søtt.

Tradisjonen med engelsk ettermiddagste stammer tilbake fra 1700-tallet, og te var ansett som en eksklusiv vare. I starten var ettermiddagsteen for piffen, og var ofte assosiert med elegante rom, fint porselensservise, sølvskjeer – og kvinnen i huset var ansvarlig for å brygge teen, det ble ikke overlatt til tjenerskapet.

Etterhvert utviklet det seg til faste tradisjoner både rundt det elegante og når det gjaldt hvilken mat som ble servert til teen. Te, scones og lette sandwicher skal være faste innslag i en ekte Afternoon Tea.

Den engelske tradisjonen har spredt seg, og idag kan du finne storslåtte Afternoon Tea på hoteller og restauranter over hele verden.

Afternoon Tea i lobby loungen 

Afternoon Tea på Four Seasons i Budapest

Jeg sjekket ut flere potensielle steder for god ettermidagste i Budapest, og valgte å besøke Four Seasons. De hadde fått fine omtaler, og jeg hadde sett fristende bilder på nett.

Jeg hadde bestilt bord på forhånd, og selv om denne ettermiddagen var rolig, mente kelneren at man vanligvis burde bestille på forhånd for å være sikret plass.

Ettermiddagsteen serveres i lobby loungen, og er akkompanert av rolig og behagelig pianomusikk. Jeg valgte den tradisjonelle Herrend Afternoon Tea, men man kan også bestille en variant med champagne eller varm sjokolade.

Sandwich, scones og søtsaker var lekkert tilberedt, og servert på fargerikt porselen på det typisek etasjebrettet. Jeg hadde bedt om vegetariske sandwicher, det var to ulike typer scones servert med smør og syltetøy, og fem ulike søte kaker og desserter: en fransk solbærmakron, en ungarsk valnøttkake, kastanje mousse med hvit sjokoladekrem, sjokoladeterte og en ungarsk flodni med valmuefrø. Det var godt jeg ikke hadde spist lunsj!

Måltidet svarte til forventningene. I stedet for den tradisjonelle Earl Grey, gikk jeg for krydret masalate. De lune og ferske sconesene smeltet på tunga, og syltetøyet var friskt og ikke for søtt. Kakene var spennende, men ingen ny klar favoritt for min del: her var det scones og perfekt trukket te som var favorittene.

Hvor: Four Season Gresham Palace, Budapest
Tid: Serveres 15:00 – 18:00 daglig
Pris: 5800 HUF (ca 170 kroner)

Hadde jeg gått hit igjen for Afternoon Tea? Absolutt! Pluss for den fine stemningen i lobby loungen.

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: