Fem fine uteserveringer i Oslo

Det er mange fine uteserveringer i Oslo, og her er fem fine steder der jeg trives godt.

Selv om jeg egentlig skulle skrive om opplevelser fra Island nå, så ble jeg inspirert av det varme sommerværet til å dele noen tips til steder man kan nyte bysommer på uteserveringer i Oslo sentrum.

Om du trenger mer nedkjøling enn en uteservering, så kan du også sjekke ut fem fine badeplasser i Oslo

Prindsens Hage

Uformell og urban hagelykke for store og små.

Prindsens Hage - Fem fine uteserveringer i Oslo
Jeg har sikkert ikke fulgt med godt nok, men denne hadde jeg ikke fått med meg før nå nylig, selv om de åpnet i mai. Midt i Oslo sentrum finner du en finfin hage med solstoler, hengekøyer, takterasse, benker, barer og et par matvogner. Hvem skulle tro at det fantes en slik oase innimellom murbygningene ved Storgata? Her er det uformell stemning, og stedet passer fint både for å henge med venner, for familier med barn (på dagtid) og alene i en solstol eller hengekøye med en god bok. De har også spill og en liten scene til live events. Du finner oversikt over events på Facebook-siden deres. Og så dyrker de grønnsaker og bær i hagen, har egne “insektshoteller” innimellom det grønne og ønsker firbente venner i bånd velkommen.

Facebook | Adresse: Storgata 36

Vippa

Mathallen ved sjøen med smaker fra verden.

Vippa - Fem fine uteserveringer i Oslo

Vippa tok Oslo med storm når det åpnet i fjor, og jeg digger både konseptet og uteserveringen rett ved sjøen. Det tidligere sukkerlageret i skur 40 ytterst på Vippetangen er nå gjort om til en rustikk mathall fylt med deilige dufter av gatemat fra hele verden – og her er det noe for enhver smak! Finn deg et bord i sola, kjøp den maten du har lyst på, ta en tur innom baren for noe å drikke – og nyt dagen! Det arrangeres også events her, de finner du på Facebook-siden deres.

Nettside | Facebook | Adresse: Akershusstranda 25

Dattera til Hagen

Fargeklatten på Grønland.

Dattera til Hagen - Fem fine uteserveringer i Oslo

Jeg blir glad når jeg kommer inn i bakgården her, for det er så utrolig fint og fargerikt! I perioder glemmer jeg dette stedet, og så blir jeg så glad når jeg kommer hit og oppdager at stemningen og maten er like god som sist.  I tillegg til en herlig uteservering har de mange musikk-events her. Det er djs i begge etasjene i helgene, og de har også konserter, improteater og debatter.

Nettside | Facebook | Adresse: Grønland 10

Evita på Teaterplassen

Min favorittkaffe i Oslo.

Evita - Fem fine uteserveringer i Oslo

Her har jeg drukket kaffe både sommer og vinter i mange år. De har knallgod kaffe, blide baristaer og det er god plass til å sitte ute. Det er et pluss at Evita fokuserer på både kvalitet og sporbarhet når de handler kaffe – og de setter rettferdig handel høyt. Om du har lyst på noe søtt så anbefales sjokoladekaken. Det er flere fine uteserveringer på Teaterplassen, og mitt beste tips da er å ta turen til Oslo Mekaniske som ligger rett ved. Her kan du kjøpe drikke, og så kan du ta med egen mat fra restaurantene som ligger rundt.

Nettside | Adresse: Mandallsgate 10

Bare Jazz

Slett ikke bare for jazzentusiaster.

Bare Jazz - Fem fine uteserveringer i Oslo

Denne bakgården rett ved Stortorvet er fin altså! Med jazzbutikk i første etasje, café og bar i andre og en av Oslos mest sjarmerende bakgårder er dette himmelen for jazzglade – men det funker fint for de som ikke er spesielt interessert i jazz også! Her er det fin stemning, og jeg trives både i bakgården og i andre etasje uansett anledning.

Nettside | Adresse: Grensen 8

 

Hvilke uteserveringer i Oslo trives du best på? Del gjerne egne tips i kommentarfeltet.


Mer fra Oslo

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: