Fem fine badeplasser i Oslo

I så varmt vær som vi har i Oslo nå er det mange som føler for å kjøle seg ned. Om du er godt kjent i Oslo har du nok allerede dine egne favoritter. Er du mindre kjent, får du fem tips av meg til herlige badeplasser i Oslo for å nyte sommerlivet ved vannet og ta deg et bad.

Frysja ved Akerselva

Til tross for at jeg er oppvokst ved sjøen og foretrekker saltvann, er Frysja et av stedene jeg virkelig liker å bade. Frysja er en badeplass øverst i Akerselva, ikke langt fra der elva renner ut fra Maridalsvannet. Badeplassen ligger rett nedenfor Teknisk Museum. Her er det store gressletter på begge sider av elven, og folk kommer hit både for å sole seg, grille og bade. I deler av elva er det så grunt at du bare kan vasse, men du kan også svømme utover mot demningen for litt dypere vann. Det er en matbutikk rett ved busstoppet, og det er utedoer tilgjengelig.

Du reiser hit med fra sentrum med buss 54 mot Kjelsås, og går av på stoppet Stillatorvet. Du kan også gå langs Akerselva oppover. Fra sentrum er det omtrent åtte kilometer.

Sognsvann

Dette er et av yndlingsstedene mine å gå tur, men på det varmeste sommerdagene er mange her for å bade. På en solrik dag er det ofte fullt på gressplenene nærmest t-banestoppet og parkeringsplassene, men dersom du følger stien langs vannet er det flere steder å slå seg ned der det er mindre folk. Det er både svaberg og badebrygger her. På sommerkvelder finner du ofte gjenger av glade mennesker som griller, og det er alltid mange her for å gå tur enten rundt vannet eller videre innover i marka. Stien rundt Sognsvann er rundt tre kilometer. Det er en kiosk ved bommen der du går ned til vannet, og toaletter ikke så langt nedenfor.

Du reiser hit med t-bane 5 fra sentrum, og det tar rundt 20 minutter. Fra t-banen følger du gangveien gjennom bommen og går de få minuttene ned til vannet. Det er også store parkeringsplasser her om du kjører bil.

Øyene i Oslofjorden

For noen helger siden dro jeg på tur i Oslofjorden og besøkte øyene. Det er flere år siden jeg var der sist, men årets mål er å nyte sommerlivet langt oftere ute på øyene! Du tar ferge fra Rådhuskaia. Det er flere ulike ruter, alt etter hvilken øy du skal reise til. Noen går direkte, andre går runden innom flere øyer. Jeg tok turen til Gressholmen. Her er det flere små bukter med grov sand eller ruglete svaberg. Det er også forbindelse til Rambergøya, som har flere fine badeplasser. Her er det flott å reise både for å bade eller gå tur, og du kan også spise på Gressholmen Kro. Det er utedo tilgjengelig på noen av badeplassene.

Du reiser hit med båt fra Rådhuskaia, og velger rute etter hvilken øy du vil reise til. Det er samme billett som kollektivtrafikken forøvrig i Oslo.

Hvervenbukta

Denne fine viken ligger ved sjøen på grensen mellom Oslo og Oppegård, og her er det både sandstrand, gress og noe svaberg. Jeg har ikke vært her for å bade, men dette er yndligsstedet mitt å ta en pause på vei hjem fra motorsykkeltur og sitte på en benk og se på sjøen eller solnedgangen. Her er det også fine turstier langs vannet. Det er både kiosk og toalett her.

Du kan reise dit med buss 83 eller 80E fra Bjørvika i Oslo sentrum til Fiskevollen, og så er det rundt 10 minutter å gå til stranden. Det er også mulig å parkere ved eller nære stranden, men blir fort fullt på fine sommerdager.

Vesletjern

Dette er et lite skogstjern som ligger rett ovenfor Rødtvedt. Her er det både gress og svaberg, og en demning som jeg foretrekker å bade i fra. Det er ofte folksomt her på varme dager, men de fleste barnefamiliene bader på den lille stranden på andre siden av demningen. Folk reiser hit både for å bade og grille. Det er noen benker på gresset der man kommer opp til vannet, og utedo litt lenger inn. Det er ikke kiosk her.

Du reiser hit med t-bane 4 eller 5 til Kalbakken, og så er det rundt 15 minutter å gå opp til vannet. Det er ikke egen parkeringsplass til Vesletjern.

Flere badeplasser

Her er en fin oversikt over flere badeplasser i Oslo fordelt på sjø, øyene og ferskvann

Merk!
I det varme været er det totalforbud mot engangsgriller og opptenning av bål i Oslo på grunn av brannfare. Dette gjelder også ved vann og på stranden i de tørreste periodene.

Reise kollektivt i Oslo

Det enkleste er å laste ned apper på telefonen. For å kjøpe billett laster du ned RuterBillett, og for å finne reiser laster du ned RuterReise. Du får også kjøpt billetter på 7/11 og Narvesen.


 

Hvor liker du best å bade i Oslo? Del gjerne dine egne tips i kommentarfeltet.

 


Mer fra Oslo

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: