Bli med på yogareise til Afrika i vinter | Kultur, strand og helse i Senegal

Reklame

Noe av det beste jeg vet er en pause fra vinteren i varmere strøk! Du også? Da kanskje det kan passe med en yogareise til Afrika i vinter for å besøke den spennende regionen Casamance i Senegal.

Jeg har drømt om å besøke det sørlige området av Senegal i årevis, og til vinteren skal jeg endelig oppleve den fine kulturen og strandliv kombinert med yoga på TinTing gjestehus.

Gjestehuset TinTing ligger rett ved den lille landsbyen Niafourang. Hilde som driver TinTing er norsk, men alle som jobber der og er involvert i utviklingsprosjektene hun driver er lokale. Det er Nicole Sagna som står for den daglige driften hele året, og så er Hilde med som norsk reiseleder på de fleste arrangerte turene med yoga og selvutvikling. 

Kanskje vil DU være med på yogareise til Afrika også? 

Alle bildene i denne artikkelen er levert av TinTing gjestehus.

Yogareise til Afrika: dato for turer til Senegal vinteren 2019/2020

Denne vinteren arrangerer Hilde to yogaturer til Senegal. Begge kursene har begrenset antall deltakere, slik at yogalærer kan tilpasse individuelt både i forhold til nivå og eventuelle skader eller vondter. Det er norsk yogainstruktør på begge kursene. 

I tillegg til et yogakurs tilrettelagt for deg, får du god mat sammen med en hyggelig gjeng, du kan bli med på utflukter for å se næromdrådet og oppleve kulturen, og du kan nyte livet på stranda eller i en hengekøye i skyggen. 

På begge yogareisene er følgende inkludert:

  • Fly tur/retur Gardermoen  – Banjul, Gambia
  • Overnatting i Gambia, frokost, transport til TinTing neste morgen og retur ved avreise.
  • Full pensjon i stort, hyggelig rom. Reisen er basert på at to deler rom. Rommene er stor med to senger og veranda utenfor. Enkeltrom er mulig hvis tilgjengelig mot et tillegg i prisen – ta kontakt med Hilde. 
  • Tre måltider daglig av lokale råvarer, økologisk dyrket. Vegetarianere velkommen!
  • Morgenyoga og ettermiddagsyoga hver dag, en dag fri.
  • To utflukter. 
  • Du får et personlig program med anbefalte øvelser så du kan fortsette med yoga hjemme.

Mediyoga 2019: 22. November – 3. Desember
Medisinsk yoga med et dypdykk i energisystemet ditt (les mer om kurset lenger ned)
Påmeldingsfrist: 10. oktober 2019 (Få plasser igjen!)
Pris: 20.500 kr.

Vinyasa og restorativ yoga 2020: 4. – 18. Januar
Få ro i kropp og sinn med varsom yogapraksis (les mer om kurset lenger ned)
Påmeldingsfrist: 20. oktober 2019
Pris: 21.500 kr.

Rabattkode for yogareise til Afrika

10 prosent rabatt med rabattkode Reisehjerte når du bestiller!
(Kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter)

Hilde, som startet opp TinTing gjestehus, er til stede under hele oppholdet. Hun arrangerer utflukter og aktiviteter og er tilgjengelig hele tiden dersom du har behov for det.

Mediyoga – medisinsk yoga med dypdykk i energisystemet ditt

På dette kurset i november/desember 2019 gjør vi et dypdykk i energisystemet ditt. Medisinsk yoga (mediyoga) forbinder de gamle yogaøvelsene med moderne medisin og tradisjonell kinesisk medisin. Mediyoga passer for alle, og kurset tilpasses hver enkelt deltaker ved behov. Avspenning og meditasjon er en del av alle øktene. 

På dette kurset får du tid til å fokusere innover, bli kjent med sansene dine og få et verktøy du kan benytte videre i hverdagen for å redusere stress i hverdagen. 

Øvelsene er rolige og myke, og kombineres med pusteøvelser og meditasjon. Mediyoga hjelper deg til større bevissthet, ro og harmoni i hverdagen. 

Les mer om kurset / reserver plass 

(Husk å bruke rabattkode “Reisehjerte” for å få 10% avslag på yogakurset)

Yogalærer: Maiken Sneeggen
Maiken er mamma til to gutter på 4 og 8 år, gift og bor i Stjørdal. I 2012 gav daglig MediYoga henne et nytt liv uten spenninger, hvor hun kunne puste skikkelig, kjenne seg harmonisk og tålmodig og ha det godt og en indre ro. Hun har nå undervist MediYoga i 7 år under navnet Dyp Indre Ro. Gjennom MediYogaen fattet hun ny interesse for hvordan stemmen, lyd og vibrasjon kan ha en så avspennende og meditativ virkning på oss. De siste årene har hun benyttet Gong til avspenningen i timene, og hun spiller GongBad. Maiken er også utdannet danser og fysioterapeut.

Vinyasa og restorativ yoga – ro i kropp og sinn 

I dette kurset vil vi veklse mellom rolig, myk yin yoga og flytende, leken vinyasayoga. I tillegg bruker Kamilla elementer fra Chi Gong, kundaliniyoga, dans, meditasjon og pusteteknikk/ pranayama.  

Vi vil øve på å koble sammen pust og bevegelse, og på å være til stede og observere det vi opplever i kroppen før, under og etter yogatimen. 

Øvelsene blir tilpasset den enkeltes helse og yogaerfaring. På den måten kan øvelsene utføres av alle.  Vi tar oss også god til til avspenning og meditasjon. 

Kamilla kontakter alle deltakere før kurset. Hvis du har helsemessige utfordringer tar hun hensyn til det, og du har også mulighet til en og en-undervisning slik at du kan få gode verktøy for din vei videre på yogamatten. Etter endt kurs får du med deg et personlig program med øvelser spesielt for deg, slik at du kan fortsette hjemme. 

Les mer om kurset/reserver plass

(Husk å bruke rabattkode “Reisehjerte” for å få 10% avslag på yogakurset)

Yogalærer: Kamilla Norli Kjær
Kamilla er sertifisert yogainstruktør med sertifisering fra YogaWorks (500 t YogaAlliance), og er utdannet instruktør innen vinyasayoga, yin yoga og self love and Iwakening. Kamilla er opptatt av at hennes yogaklasser skal kunne passe for alle, og er opptatt av hvordan yogapraksis påvirker oss både fysisk, psykisk og energetisk. 

Maten på TinTing

Du får tre gode måltider om dagen under hele oppholdet, og vi spiser som regel alle måltider sammen. Vi har fokus på lokal og sunn mat, det aller meste er økologisk dyrket og alt lages på tradisjonelt vis av de lokale kvinnene. Det legges godt til rette for om du spiser vegetarisk.  Du er også velkommen til å bli med på matlagingen en dag – kanskje lærer du noen nye retter du kan ta med deg og lage hjemme?

Opplevelser på TinTing

Selv om yoga er en viktig del av turene, med to økter om dagen, så er omgivelsene, kulturen og omgivelsene like viktig. Her lever folk i stor grad slik de har levd i århundrer, med risdyrking og annet jordbruk og fiske. Her får du muligheten til å virkelig slappe av om det er hva du trenger, eller du kan bli bedre kjent med den lokale landsbyen og bli med på utflukter til nærområdet. 

Her kan du både lære deg å spille djembe, la deg rive med i heftige trommerytmer og lære afrikansk dans, bli kjent med nærområdet og hyggelige og vennlige landsbyboere, dra på lokale marked, ta en båttur på elva, fiske eller nyte livet i en hengekøye. Og kanskje er det mulig å få til en reise til den rødkledde kongen i Oussouye, 

Her kan du lese mer om opplevelsene på TinTing

To utflukter er inkludert i prisen, og det er muligheter for flere for et lite tillegg i prisen som betales lokalt. 

Ferie med mening – utviklingsarbeid i landsbyen Niafourang

TinTing ligger bare ti minutter  fra den lille landsbyen Niafourang og er i tett kontakt med lokalmiljøet. Som lokal aktør er TinTing opptatt av å være et positivt og bærekraftig bidrag til området, og bruker bare lokal arbeidskraft. Det er to fulltidsansatte som tar vare på TinTing og ønsker deg velkommen hele året. For du må gjerne komme på ferie uten å gå på kurs.

I tillegg til å drive mest mulig bærekraftig har TinTing også stått for flere initiativ i landsbyen, og har gjennom innsamlingsaksjoner bidratt til å etablere et bygdehus i landsvbyen. Huset ble tegnet og bygget av norske arkitektstudenter i samarbeid med landsbybefolkningen. Når du besøker TinTing, bidrar du til at de kan fortsette det gode arbeidet de gjør lokalt. 

Målet er å bidra til en god utvikling i landsbyen og oppmuntre til å skape jobber så de unge kan livnære seg her i stedet for å ønske seg til storbyen eller Europa. Det gjøres gjennom å bidra til skolegang for barn og små tiltak som sykurs og en ladestasjon for mobiltelefoner.  De håper også å lage et kurstilbud for unge som vil jobbe med bærekraftig turisme. Du kan lese mer om dette på gruppen Niafourangs Venner på Facebook.

 

Mer informasjon om TinTing og yogakursene

Om yogatur ikke passer for deg, så er TinTing åpent hele året for overnatting. 

For mer informasjon, se nettsiden til TinTing gjestehus. Om du har spørsmål, ta kontakt med Hilde på e-post: hilde@tinting.no

PS! Om du har venner som ikke leser norsk så finnes nettsiden på engelsk også – og yogagruppen kan være en miks av norske og utenlandske deltakere. 

Frister det med en yogareise til Afrika for å oppleve Senegal i vinter? Da kanskje vi ses der 😉

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese:
Hvor drømmer du om å reise?
Reisemål Placeholder
Reisemål