Høydepunkter fra Marokko

I april besøkte jeg Marokko for første gang, og jeg har drømt i årevis om å besøke dette fargerike landet helt nord i Afrika. Endelig fikk jeg oppleve det!

I utgangspunktet hadde jeg bestilt en yogatur som gikk over 11 dager, der vi skulle tilbringe mye tid ved og i ørkenen. Den ble imidlertid avlyst, og det ble en helt annen tur enn jeg egentlig hadde planlagt. Jeg valgte da å ta to uker der jeg tok mye på sparket, og min eneste plan var å tilbringe noen dager i Marrakech, besøke den blå byen i nord-Marokko og reise ut til havet. Her er noen høydepunkter fra turen.

Chefchouen

Den blå byen var uten tvil det aller beste med Marokko syns jeg. Bildene taler for seg selv, og det kommer en egen artikkel om den fantastiske blå byen.

Myntete

Forfriskende og søtt på samme tid…. Husk å be om lite sukker, den er mer enn søt nok med litt i Marokkansk forstand!

Myntete Marokko 

Togreise i Marokko

Tog er en behagelig måte å reise på, og toglinjene dekker den nord-vestlige delen av landet. Det var enkelt å både kjøpe billetter, finne frem og bytte tog.

Riader

Jeg bodde på flere, de jeg likte best var de to i Marrakech: Riad dar Tayib og Riad Birdy.

Gå deg «vill» i gatene

Ta deg tid til å miste litt retningssansen og vas deg inn i labyrinter av trange gater og souker.

Solnedgang ved havet i Asilah

Det er ikke den mest spektakulære solnedgangen jeg har sett, det var bare veldig fint å sitte på moloen med bris i ansiktet, lukten av sjø og en avslappet stemning – og rett før turistsesongen satte inn var det så fin og rolig stemning i den lille byen.

Tradisjonell historiefortelling

På Café Clock i Marrakech kan du høre gamle læremestere og studenter fortelle tradisjonelle historier. Mesteren selv fortalte kun på arabisk, men ungdommer går i lære hos de gamle mesterne for å lære de tradisjonelle fortellingene som har blitt fortalt i generasjoner – og de forteller på engelsk også.

 

Takterassen til Cafe Merstan

Avkjøling på takterassen til Cafe Merstan i Marrakech – en god bris og du blir «vannet” og avkjølt når du sitter der. En typisk turistfelle tror jeg, men likevel likte jeg både maten og stemningen.

Hammam

Hammam er ikke for alle, det kan lett bli gå over intimsonen til mange. Jeg testet én hammam i Marrakexh som jeg ikke anbefaler (Kosybar) – fasilitetene er fantastiske, men behandlingen var ikke stort å skryte av. Jeg vil imidlertid anbefale Alba i Asilah, der jeg ble skrubbet fra topp til tå og etterpå fikk en fantastisk massasje.

The ruined garden i Fes

Her er det mye (eller kun?) turister, en del ventetid på maten – men for en fantastisk hage å slappe av med en god bok og en kanne myntete!

Topp tips for å finne frem

Det er mange trange gater og kan være vanskelig å finne frem i byene i Marokko. For å finne tilbake til steder, ta bilde av skilt/kjennemerker og bruk Google Maps aktivt og sett en «pin». Merk at de minste gatene ofte ikke vises på Google Maps.

Har du besøkt Marokko? Hva var din favorittopplevelse eller sted?

7 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: