Tretten gode grunner til å reise

Når man spør de fleste hva de liker å gjøre utenom jobb, vil nesten alle inkludere «reise» når de ramser opp alt de liker å fylle fritiden sin med. Å reise kan være alt fra å dra på pakketur til varmere strøk, til å nyte alt storbyene i verden har å tilby, til å pakke sekken og dra på loffen i måneder eller år.

Uansett hvor eller hvordan man velger å reise – her er tretten gode grunner til å reise!

Du blir mer åpen

Av egen erfaring kan jeg si: jo mer jeg reiser, jo mer åpen er jeg både for å godta andre kulturer og folk som er annerledes enn meg selv i både tanke og handlinger. Innerst inne er vi slett ikke så ulike likevel.

Når jeg var i Mali var jeg i Sonankoroba og lærte noen av de tradisjonelle dansene.

Når du reiser lærer du ofte noe nytt

Uansett hvor og hvordan du reiser: du vil lære noe nytt. Det kan være å oppdage en ny matrett, å lære å kjenne en ny kultur, å gå på et spennende museum eller kombinere ferie med et kurs i matlaging, dans eller yoga.

Du får et avbrekk fra hverdagen

Vi trenger alle en pause innimellom, uansett hvor mye du elsker det du gjør til hverdags – så er det sunt for kropp og sjel å gjøre noe helt annet en liten stund.

Du kan gjøre det du liker aller best

Reise og ferie handler om å gjøre det man liker best – det kan være å ligge på stranda, shoppe, lære, spise, bli kjent med nye kulturer, gå i fjellene eller ta en lang biltur. Det er moro å ha muligheten til å gjøre akkurat det du ønsker for en hel helg, eller flere uker i strekk!

Du kan treffe nye venner

Man er gjerne mer avslappet i feriemodus enn når man flyr rundt som en strikk i hverdagen og skal rekke over alt. Når man slapper av og koser seg – da er det enkelt å bli kjent med nye mennesker.

Du får nye impulser på reise

Det er lett å kjøre seg fast både i tankemønster og daglige rutiner. Noe av det jeg setter mest pris på med å reise, er å se hvordan andre mennesker lever og få nye impulser fra deres hverdag og kultur – og se hvordan de håndterer daglige utfordringer.

Busstur fra yeji til Tamale med metro mass

Du kan bli bedre på å takle utfordringer og endringer

Ikke alt vil gå etter planen. Det er selvsagt individuelt hvor stressa man blir av forandringer, men de fleste vil være en smule ukomfortabel når man møter ukjente situasjoner. På reise vil du møte ukjente mennesker og situasjoner som er annerledes enn hjemme, og du vil bli flinkere på å takle uforutsette hendelser.

Du opplever hjelpsomhet fra fremmede

Hvor du enn reiser i verden: de aller fleste du møter ønsker deg alt godt! Det er utrolig å se hvor langt en vilt fremmed kan strekke seg for å hjelpe deg, eller for at du skal ha det bra. Ta imot, sett pris på det – og husk å være hjelpsom selv!

Strand, hengekøye og palmesus. Trenger man noe mer?

Du kan slappe av

Noen er flinke til å slappe av på fritiden, roe ned kroppen med yoga eller mindfulness – mens andre aldri får tiden til å stekke til i hverdagen. Uansett hvordan hverdagen din er: det er noe spesielt med feriemodus!

Du kan leve her og nå

Ja, du mistet bussen og det er fire timer til neste buss er full og kjører. Slapp av, du har god tid – du er på ferie! Har du lagt merke til alt det spennende som foregår på stasjonsområdet? Du kan slappe av

 

Det er spennende å utfordre smaksløkene med lokale spesialiteter.

Du kan la smaksløkene få kjørt seg

Man behøver ikke å gå til det ekstreme for å smake noe nytt. Spør lokale hva slags mat de spiser til hverdags, og be dem vise deg den beste lokale restauranten å spise denne retten på. Kanskje er du også så heldig at du blir invitert hjem til noen på middag!

Hva liker DU best med å reise?

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: