Om Reisehjerte

Det er så hyggelig at du stikker innom Reisehjerte – for det betyr at vi har en felles interesse for å bli kjent med mer av verden!

Reisehjerte er en norsk reiseblogg som deler inspirasjon til de gode reiseopplevelsene. Jeg ønsker også å inspirere til å reise ansvarlig, og til å ta seg tid til å bli kjent kulturen man besøker og menneskene som bor der.

Mine egne erfaringer har vist meg at det gir meg mer å oppleve nye steder «som en lokal». Jeg liker å bli kjent med det særegne ved et sted og få en smak av kulturen jeg besøker.

Reisehjerte drives av Elin Reitehaug. Jeg er i 40-årene, og har blogget om reise siden 2007, når jeg la ut på min aller første reise på egen hånd. Både reiselyst og reiseblogging utviklet seg til lidenskaper. Etter flere år med blogging på engelsk ble Reisehjerte reiseblogg til høsten 2017.

Min bakgrunn:

  • Jeg jobber fulltid som webredaktør og kommunikasjonsrådgiver
  • Jeg er utdannet innen interaksjonsdesign og  journalistikk (og er tidligere mikrobiolog)
  • Jeg er skribent for byguiden Spotted by Locals i Oslo (siden 2010)

Dette inspirerer meg

Reisehistorier litt utenom det vanlige inspirerer meg og  gir meg nye idéer. Jeg elsker å høre historier fra de som tør å velge sin egen vei, og følger hjertet selv om det er litt på skeiva av det de fleste anser som “normalen”.

Jeg liker å høre om reiseopplevelser utenfor allfarvei, der man virkelig får et innblikk i fremmede kulturer og et glimt av livet til de som bor der. Jeg har i tillegg en dragning mot opplevelser og reisehistorier der man utfordrer eller utvikler seg selv som menneske. Det være yoga, vandringer, ekstremturer, å bo i nye kulturer eller andre opplevelser.

Jeg er også opptatt av at reiser ikke bare skal gi noe til den som reiser eller jeg som blir inspirert til å planlegge egne eventyr. Vi som er så heldige at vi kan reise bør også ha fokus på grønn og ansvarlig turisme som gir tilbake til lokalsamfunnet vi besøker.  

Slik reiser jeg

Med lopper i blodet og en umettelig trang til å utforske verden så reiser jeg selvsagt så ofte jeg kan. Slik som jeg jobber nå er jeg ikke alltid fleksibel nok til å reise akkurat når jeg ønsker – men målet mitt er å kunne jobbe fra hvor som helst.

Elin - med utsikt over Ulan Bator i Mongolia

Med utsikt over Ulan Bator i Mongolia. Dette var endestasjonen etter 11 uker når vi kjørte bil fra Norge til Mongolia.

Alle opplevelsene og destinasjonene jeg skriver om på Reisehjerte har jeg selv besøkt. De aller fleste turene mine betaler jeg selv. Unntak er dersom jeg har deltatt på presseturer eller andre kampanjer i samarbeid med destinasjoner eller turarrangører. Dersom det er tilfelle vil innlegget være klart merket. Reisehjerte er imidlertid mitt personlige reiseunivers. Alle betraktninger og meninger som kommer frem om opplevelser og reisemål er helt og holdent mine egne.

Jeg fotograferer selv, og alle bilder er tatt av meg med mindre annet er spesifisert.

Hva skriver jeg om?

På Reisehjerte reiseblogg skriver jeg om destinasjoner fra hele verden. Alle opplevelser jeg skriver om er mine egne med mindre annet er tydelig angitt. Jeg er opptatt av grønne reiseopplevelser, ansvarlig turisme og lokale opplevelser for å bli kjent med kulturen jeg besøker. Siden jeg tok lappen på MC i 2017 har jeg også fått smaken på motorsykkelturer, kjører på både korte turer og lengre turer. 

Jeg deler også praktiske tips til reisen, inspirasjon til å reise alene og til å nyte øyeblikket. Jeg syns lokal matkultur er utrolig spennende. Jeg har også fått motorsykkeldilla etter jeg tok lappen høsten 2017, og reiser gjerne på langtur med telt.

For å finne frem til innhold på bloggen kan du enten navigere ut ifra menyen øverst på siden for å sortere reiseartikler etter tema, eller du kan scrolle deg nedover på siden og velge reisemål fra kartet.

Lokalt, ansvarlig og grønt

Når jeg reiser liker jeg å ha god tid til å bli kjent med en destinasjon, og jeg reiser gjerne litt utenfor allfavei når jeg får mulighet. Jeg liker å bli kjent med kulturen jeg besøker, og prøver å få et inntrykk av det lokale livet på ulike destinasjoner. Jeg er opptatt av å leve og reise ansvarlig og grønt, samt å «gi tilbake» til lokalsamfunnet jeg besøker.

Å reise “grønt” er et vidt begrep, og jeg har sett mange ulike definisjoner av det. Her på Reisehjerte reiseblogg bruker jeg grønne reiser som et samlebegrep, og ønsker å inspirere deg til å reise både ansvarlig, bærekraftig og så miljøvennlig som mulig – samt til å bli kjent med kulturen du besøker og menneskene som bor der. Oppdag og bli kjent med det særegne, lukt og smak på kulturen, smil og prat med menneskene som bor der – og ha i bakhodet at du skal støtte opp om lokalt næringsliv og ikke ha negativ innvirkning på verken mennesker, dyr eller natur når du reiser.

Frihet og ta ting på sparket

Jeg bruker sjeldent store turoperatører når jeg reiser. Dette har flere årsaker. Det er først og fremst fordi jeg ønsker å bruke penger lokalt, og dermed støtte det lokale næringslivet på destinasjonen jeg besøker. Det er også fordi jeg liker friheten det gir til å ta ting på sparket og ha muligheten til å endre alle planer underveis. Jeg er komfortabel med å reise etter løse planer, og erfaringsmessig har jeg sett at det ordner seg alltids!

Elin - på den lokale fergen fra Akosombo til Yeji i Ghana

Meg på den lokale ferga mellom Akosombo og Yeji i Ghana.

Dersom jeg bruker en turoperatør, så prøver jeg å velge en som har fokus på bærekraftig og ansvarlig reise, og som jobber aktivt med at fordeling av profitt skal være så rettferdig som mulig – også for lokalsamfunnet du besøker. Dette gjelder også eventuelle samarbeidspartnere.

Til tross for at jeg store deler av tiden jeg har reist og blogget har hatt full jobb ved siden av, så har jeg virkelig fått sett mye av verden! Dersom man planlegger godt og er fleksibel tilbake mot arbeidsgiver, så kan man få til både lange ferier, ubetalte permisjoner og noen langhelger for å leve ut reisedrømmen.

Hold deg oppdatert

Reisehjerte oppdateres jevnlig, og det er flere måter du kan holde deg oppdatert på.

For å få med deg live oppdatering fra turer jeg er på, lenker til nye reiseartikler, samt lenker til interessante reisenyheter eller reiseartikler fra andre nettsider, følg Reisehjerte på Facebook. Her kan du også delta i diskusjoner, dele tips eller kommentere på innhold.

Dersom du er glad i reisebilder, så følg @reisehjerte på Instagram.  Der deler jeg både “live” når jeg er på tur, samt tilbakeblikk fra tidligere turer. Om du er interessert i motorsykler, kanskje du også vil følge med på motorsykkelturene mine på @lets_ride_everywhere

Reisehjerte er også på Pinterest. Her finner du boards der jeg samler reisetips – og andre ting jeg er opptatt av.

Om ikke alltid like aktiv, så er Reisehjerte også på Twitter.

Du er velkommen til å ta kontakt via e-post hvis du har et spørsmål, kommentarer, tilbakemeldinger, reisetips eller forslag til innhold du kunne tenke deg å se mer av. Jeg besvarer alle henvendelser selv, og svarer så raskt jeg rekker.

– Elin