Om Reisehjerte

Reisehjerte er en reiseblogg og inspirasjonskilde til å skape dine egne reiseminner. Jeg ønsker også å inspirere til å reise ansvarlig, og til å ta seg tid til å bli kjent kulturen man besøker og menneskene som bor der.

Mine egne erfaringer har vist meg at det gir meg mer å oppleve nye steder «som en lokal», og finne muligheter til å bli kjent med det særegne og få en smak av kulturen jeg besøker.

Reisehjerte drives av Elin Reitehaug. Jeg er i 40-årene, og har blogget om reise siden 2007, når jeg la ut på min aller første reise på egen hånd. Både reiselyst og reiseblogging utviklet seg til lidenskaper, og i 2011 var ble min engelske reiseblogg Taste of Slow til.

Når jeg ikke reiser og skriver reiseblogg har jeg mange ting på gang:

Dette inspirerer meg

Reisehistorier litt utenom det vanlige inspirerer meg og  gir meg nye idéer. Jeg elsker å høre historier fra de som tør å velge sin egen vei, og følger hjertet selv om det er litt på skeiva av det de fleste anser som “normalen”.

Jeg liker å høre om reiseopplevelser utenfor allfarvei, der man virkelig får et innblikk i fremmede kulturer og et glimt av livet til de som bor der. Jeg har i tillegg en dragning mot opplevelser og reisehistorier der man utfordrer eller utvikler seg selv som menneske – det være yoga, vandringer, ekstremturer, å bo i nye kulturer eller andre opplevelser.

Jeg er også opptatt av at reiser ikke bare skal gi noe til den som reiser eller jeg som blir inspirert til å planlegge egne eventyr, men også at man har fokus på grønn og ansvarlig turisme som gir tilbake til lokalsamfunnet man besøker.  

Slik reiser jeg

Med lopper i blodet og en umettelig trang til å utforske verden så reiser jeg selvsagt så ofte jeg kan. Slik som jeg jobber nå er jeg ikke alltid fleksibel nok til å reise akkurat når jeg ønsker – men målet mitt er å kunne jobbe fra hvor som helst!

Elin - med utsikt over Ulan Bator i Mongolia

Med utsikt over Ulan Bator i Mongolia. Dette var endestasjonen etter 11 uker når vi kjørte bil fra Norge til Mongolia.

Alle opplevelsene og destinasjonene jeg skriver om på Reisehjerte har jeg selv besøkt, og de aller fleste turene mine betaler jeg selv. Unntak er dersom jeg har deltatt på presseturer eller andre kampanjer i samarbeid med destinasjoner eller turarrangører. Dersom det er tilfelle vil innlegget være klart merket. Reisehjerte er imidlertid mitt personlige reiseunivers, og alle betraktninger og meninger som kommer frem om opplevelser og reisemål er helt og holdent mine egne.

Jeg fotograferer selv, og alle bilder er tatt av meg med mindre annet er spesifisert.

Lokalt, ansvarlig og grønt

Når jeg reiser liker jeg å ha god tid til å bli kjent med en destinasjon, og jeg reiser gjerne litt utenfor allfavei når jeg får mulighet. Jeg liker å bli kjent med kulturen jeg besøker, og prøver å få et inntrykk av det lokale livet på ulike destinasjoner. Jeg er opptatt av å leve og reise ansvarlig og grønt, samt å «gi tilbake» til lokalsamfunnet jeg besøker.

Jeg bruker sjeldent store turoperatører når jeg reiser. Dette har flere årsaker. Det er først og fremst fordi jeg ønsker å bruke penger lokalt, og dermed støtte det lokale næringslivet på destinasjonen jeg besøker. Det er også fordi jeg liker friheten det gir til å ta ting på sparket og ha muligheten til å endre alle planer underveis. Jeg er komfortabel med å reise etter løse planer, og erfaringsmessig har jeg sett at det ordner seg alltids!

Elin - på den lokale fergen fra Akosombo til Yeji i Ghana

Meg på den lokale ferga mellom Akosombo og Yeji i Ghana.

Dersom jeg bruker en turoperatør, så prøver jeg å velge en som har fokus på bærekraftig og ansvarlig reise, og som jobber aktivt med at fordeling av profitt skal være så rettferdig som mulig – også for lokalsamfunnet du besøker. Dette gjelder også eventuelle samarbeidspartnere.

Til tross for at jeg store deler av tiden jeg har reist og blogget har hatt full jobb ved siden av, så har jeg virkelig fått sett mye av verden! Dersom man planlegger godt og er fleksibel tilbake mot arbeidsgiver, så kan man få til både lange ferier, ubetalte permisjoner og noen langhelger for å leve ut reisedrømmen.

Det var litt om meg! Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller forslag til innhold du kunne tenke deg å se mer av.

Er du ny leser av Reisehjerte?

Da kan du lese en kort introduksjon til reisebloggen på Start her-siden.

– Elin

Hvor drømmer du om å reise?
Reisemål Placeholder
Reisemål

Mine planlagte reiser: Reykjavik i oktober | Amsterdam i november
Drømmereiser akkurat nå: Afrika på langs | Transsibirske jernbane

Følg på Instagram