Tips til deg som har lyst til å reise alene

Det er slett ikke så uvanlig å reise alene, selv om mange syns det er skummelt. Det kan være av praktiske grunner, fordi ingen kan være med når man har lyst å dra – eller det kan være friheten som lokker!  Jeg reiser ofte alene fordi det er en unik mulighet til å se verden på sin egen måte – og jeg treffer alltid mange spennende mennesker underveis. Her er noen gode tips til inspirasjon dersom du tenker på å reise alene.

Vær komfortabel med reiseplanen

Finn den formen for reise som gjør at du er komfortabel på tur. Dersom du liker å planlegge og ha alt klappet og klart, bestill en ferdig tur der både overnatting og aktiviteter er inkludert – eller ta den tiden du trenger til å planlegge og booke alt på forhånd. Om du liker å ta ting på sparket: kjøp flybillett og pakk sekken!

Velg en destinasjon du kan håndtere

Jeg er av den oppfatning at alle destinasjoner er håndterlige selv om man reiser alene, men noen steder skal man ta mer forhåndsregler enn andre. Velg en destinasjon som matcher din erfaring med tidligere reiser. Les deg opp på destinasjoner du ønsker å besøke, og tenkt godt over om du kan finne deg til rette og trives i de nye omgivelsene på egen hånd.

Ønsker du å reise utenfor allfarvei?

Ønsker du å reise utenfor allfarvei?

...eller vil du heller nyte det gode liv i mer kjente omgivelser?

…eller vil du heller nyte det gode liv i mer kjente omgivelser?

Sjekk det praktiske

Vær tidlig ute med å sjekke praktiske ting som visum og sikkerhet på reisemålet du har valgt, og være sikker på at reiseforsikringen din er i orden og gjelder for hele perioden du skal være borte.

Ankomst på dagtid

Det kan være stressende og ubehagelig (og noen ganger farlig) å ankomme en ny destinasjon sent på kvelden eller natten. Prøv å planlegge så du kommer frem mens det fremdeles er dagslys.

Lag et budsjett

Sett opp et budsjett – og hold det! Tenk over hvordan du ønsker å håndtere penger og dokumenter når du reiser. Jeg har som oftest to ulike kredittkort med meg som jeg oppbevarer på ulike steder, samt at jeg alltid har kontanter i en «hemmelig» lomme på kroppen i tilfelle jeg er uheldig og blir frastjålet bagasje eller lommebok.

Hva er det egentlig du vil?

Tenk godt over hva du ønsker fra en tur der du reiser alene. Har du lyst å tilbringe mest tid på egen hånd og legge opp til en tur der du kan følge dine genuine interesser, eller har du lyst å reise for å treffe nye mennesker? Legg opp til steder og aktiviteter som gjør at du kan nå målet ditt. Dersom du ønsker å treffe mennesker bør du heller velge et billig hostel enn et dyrt hotell (det er i hvert fall min erfaring).

Ta den tiden du trenger

Ta deg tid til å finne deg til rette og bli kjent med det som er nytt. Det er ingen skam å observere gatelivet fra en restaurant nære der du bor før du kaster deg uti det. Dersom du syns noe er ubehagelig, ta deg tid til å bli komfortabel – men ikke gi opp!

 

Se opp for gleden når du er på tur!

Vær åpen og nysgjerrig

Ha et åpent sinn og vær fleksibel! Du vet aldri hva som skjer når du er på reise, og nye eventyr og gode opplevelser kan lure bak ethvert gatehjørne. Ta for all del forhåndsregler og vær forsiktig (å holde seg i det offentlige rom der det er andre mennesker til stede er ofte en god regel)  – men husk å leve og nyte mulighetene som byr seg. De beste opplevelsene på reise er ofte de man ikke planlegger, så vær litt vågal og si ja-takk til invitasjoner og benytt deg av tips fra lokalkjente. Kjenn på magefølelsen din, og ha det moro!

Ta noen sjanser og dra på besøk når du blir invitert - følg magefølelsen din!

Ta noen sjanser og dra på besøk når du blir invitert – følg magefølelsen din!

Vær en del av feriebildene dine

Selv om du reiser alene er det ingen grunn til at du ikke skal være med på feriebildene. Ikke vær blyg – strekk ut hånden og ta bilder av deg selv der du har lyst! Du kan også finne andre som tar bilder i samme område og be dem ta bilder for deg.

Smil

Det aller viktigste! Du vil både føle deg bedre, du vil bli møtt med smil fra de du møter – og et smil kan løse de aller fleste situasjoner!

Du kommer langt med et smil!

Du kommer langt med et smil!

Mer om å reise alene


Har du erfaringer med å reise alene, eller tenker du på å teste det? Del gjerne tanker og erfaringer i kommentarfeltet.


3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kanskje du også har lyst å lese: